Effectiever communiceren

De oplevering is een belangrijk moment, de overdracht van de nieuw bouw woning.

Voor de toekomstige bewoners is dit één van de belangrijkste momenten in hun leven, voor de uitvoerder is het ‘gewoon z’n werk’.

Praktische opzet

VOL MET EYEOPENERS

Het komt regelmatig voor dat de oplevering niet zonder problemen verloopt, bijvoorbeeld doordat toekomstige bewoners en uitvoerders ieder hun eigen beleving hebben. Als bouwbedrijf kom je dan voor de (juridische) uitdaging te staan om zoveel mogelijk de goede harmonie te bewaken, maar tegelijkertijd geen afspraken te maken of toezeggingen te doen die de positie van het bouwbedrijf schaden.

De training ‘Opleveren zonder gedoe’ is speciaal voor hen en biedt veel eyeopeners. Dankzij de praktische opzet met onder andere trainingsacteur Maarten Tuit leren ze de benodigde vaardigheden en kunnen ze effectiever communiceren.

Wat ga je leren in een dag?

 • Vervelende gesprekken en discussies ombuigen
 • De juridische spelregels rondom oplevering
 • Servicegericht zijn zonder dat het geld kost
 • Omgaan met veeleisende bewoners

Een succesvolle training dankzij:

 • Volop praktijkvoorbeelden en humor
 • Rollenspellen met trainingsacteur
 • Eventueel gastspreker uit de praktijk
 • Praktische checklist om in de auto te bewaren

Trainers

Maarten

Trainer/trainingsacteur Maarten Tuit heeft veel ervaring als het gaat om training in de bouwwereld.

Samen met Marloes zorgt hij voor een effectieve en leuke leeromgeving voor de deelnemers.

Marloes

Advocaat Bouwrecht, Marloes Beeren, spreekt de taal van de bouwwereld en is thuis in de verschillende belangen die daar spelen.

Haar jarenlange expertise in de juridische aspecten in de bouw verrijkt ze met veel praktijkervaring op de bouwplaats.

Wat zien we in de praktijk?

 • Opleveraars weten niet altijd de juridische kaders rondom opleveren en zeggen daarom soms te veel toe. Door praktische tips te geven en het verhaal te ondersteunen met veel praktijkvoorbeelden zorgen we ervoor dat opleveraars voortaan precies weten wat de rechten en verplichtingen zijn.
 • Naar verwachting wordt 1 juli 2022 de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen ingevoerd en in de training stomen we de deelnemers klaar voor het gedeelte van deze wet dat op opleveren betrekking heeft. (mogelijk uitstel invoering naar 1 januari 2023)
 • Opleverdiscussies komen vaak voort uit eerdere emoties tijdens het bouwproces. Tijdens de training helpen we de deelnemers deze emoties om te buigen zodat zowel de bouwer als de opdrachtgever positief de oplevering kan afsluiten
 • We zien dat alle opdrachtgevers anders zijn en dat opleveraars soms moeite hebben om opdrachtgevers te ‘lezen’. In de training geven we tips hoe met alle soorten persoonlijkheden om te gaan.

Telefoongesprek inplannen

Op dit moment zit de training in het vaste curriculum van de Woningborg academy.

Training in samenwerking met Poelmann van den Broek advocaten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de laatste updates te ontvangen!