Dé communicatie training voor bouwend Nederland

Vaak wordt er op de bouw van u als professional van alles verwacht: uw werk, werk van collega’s moet op tijd en kwalitatief worden afgeleverd, communicatie met onderaannemers, communicatie met de collega’s op kantoor en ook nog kopers!

In de training Bouwen aan communicatie wordt u bewust van uw eigen valkuilen en kwaliteiten in gesprek met collega’s en klanten, zodat u de regie houdt en krijgt wat u nodig heeft. U leert anderen overtuigen, wederzijds begrip te creëren en verwachtingen af te stemmen om zo optimaal te kunnen samenwerken.

Constructief het gesprek aangaan

COMMUNICATIE

Op welke manier u communiceert bepaalt u zelf. De manier waarop de ontvanger van uw boodschap reageert vaak niet. Afspraken zijn onduidelijk en er worden onbedoeld verwachtingen gewekt die niet altijd haalbaar zijn, zeker in deze onzekere tijden van levering, ziekte en personeelstekort. Daarnaast kan er irritatie ontstaan tussen collega’s/onderaannemers en kopers omdat de communicatie niet transparant of onvolledig is. Resultaat: aannames, wantrouwen, conflicten en overwerk.

Gedurende het gehele bouwproces krijgt u te maken met verschillende typen mensen. Iedereen is anders en dat vraagt om maatwerk in communicatie met als doel efficiënter & prettiger met elkaar samen te werken en een veilige werksfeer te bouwen.

Door in het hele traject constructief het gesprek aan te gaan, stroomlijnt u het proces van begin tot eind.

Voor wie?

DOELGROEP

• Aannemers
• Uitvoerders
• Werkvoorbereiders
• Projectleiders
• Service medewerkers
• Klachten coördinators
• Koperbegeleiders

Wat wordt er behandeld?

ONDERWERPEN

De training behandelt de volgende onderwerpen:

• kunt u beter onderling communiceren;
• kunt u conflicten oplossen of voorkomen;
• kunt u onderlinge verschillen waarderen;
• kunt u positiever en effectiever samenwerken;
• heeft u inzicht in wat u en anderen motiveert.

caret-down caret-up caret-left caret-right
Maarten Tuit Trainer communicatie

"Als bouwer bouwt u zoveel huizen, maar voor de koper is dit natuurlijk anders en een spannend moment. Daarom is communicatie zo belangrijk tijdens het proces. Leuk en interessant om te ontdekken in de training is dat u als eigen persoon veel meer voor elkaar kan krijgen met communicatie dan u denkt."

Jarenlange ervaring

UW BEGELEIDERS

Deze training wordt verzorgd door Jelcher de Ruijter en Maarten Tuit.

Jelcher de Ruijter

Trainer Jelcher de Ruijter heeft een jarenlange ervaring als communicatietrainer binnen het bedrijfsleven en de overheid.

Met veel humor en focus op nut en noodzaak zorgt hij voor een prettige effectieve leerervaring.

Maarten Tuit

Trainer/trainingsacteur Maarten Tuit heeft veel ervaring als het gaat om training in de bouwwereld en het bedrijfsleven.

Met Maarten in de training wordt de dag als een beleving. Daarnaast zorgt hij voor een effectieve en prettige leeromgeving voor de deelnemers.

Voor ieder persoon een eigen aanpak

COMMUNICATIE IN DE BOUW

De training: Bouwen aan communicatie is door de interactie een spektakel om bij te wonen. Wist u dat u meer kunt oplossen met uw eigen communicatie dan u beseft? Deze training legt speciaal de focus op communicatie in de bouw. Zo heeft ieder persoon een eigen aanpak. In deze training leert u welke persoonstypes er bestaan.

U gaat aan de slag met communicatie skills om ook de veeleisende koper mee te krijgen in de juiste communicatie zonder dat er bloedneuzen ontstaan. Als de communicatie moeizaam verloopt en het einde van het project nadert dan is waarschijnlijk de koper niet blij en u erg moe. Juiste communicatie tussen bouwer en koper betekent voor beide kanten tevredenheid.

Tijdens de training leert u de juiste vragen te stellen en leert u wat u beter niet kunt zeggen. Zo kan een stopwoord als “maar” zeer irritant werken. Waarom? Daar wordt dieper op ingegaan tijdens de training. U krijgt de juiste handvatten mee om aan communicatie in de bouw te werken. U leert de skills ook gelijk toe te passen op de trainers tijdens rollenspellen.

Telefoongesprek inplannen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de laatste updates te ontvangen!